PROTECT® extrudált rágcsálóirtó blokk patkányok irtására

 

Hatóanyaga: 0,05 g/kg (0,005 %) bromadiolon

Csalétek típusa: extrudált paraffinos 

Speciális technológiával készült 50 grammos rágcsálóirtó blokk, etetőszerelvényekben történő alkalmazásra. A felületen kialakított bordáknak köszönhetően a rágcsálók nagyobb rágófelületet találnak rajta, így rövidebb idő alatt többet fogyasztanak a mérgezett csalétekből. A paraffinos blokknak a szerelvényekben történő rögzítésével a csalétek rágcsálók által történő elhordása megakadályozható, ezért különösen ajánlott élelmiszeripari üzemekben és nedves helyeken történő irtáshoz. Bitrexet tartalmaz. Csatornákban történő kezelésre használja a speciálisan erre a célra kifejlesztett PROTECT® paraffinos patkányirtó korongot.

 

CIKKSZÁM

KISZERELÉS

KS-11731

8 kg műanyag vödör

 

Használati utasítás

A készítményt olyan helyeken alkalmazzuk, ahol a rágcsálók előfordulása észlelhető. A nyomok vagy a látható károkozások alapján becsülje meg, milyen mértékben szaporodtak el a rágcsálók, majd a kezelést ennek figyelembevételével végezze el. Az irtás megkezdése előtt mérlegelje a megfelelő irtószer használatot annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a területen a csalétek hatóanyagával (bromadiolon) szembeni rezisztencia veszélye. A csalétek kihelyezése előtt lehetőség szerint minden más táplálékforrást távolítson el. A kihelyezés módja elsősorban a helyi körülményektől függ, az elsődleges cél azonban minden esetben az, hogy az irtószerhez illetéktelen személyek és nem célszervezet állatok ne férhessenek hozzá.
A rágcsálóirtó blokk a patkányok által látogatott helyekre, azok vonulási útjaira, illetve feltételezett búvóhelyük közelébe az erre a célra szolgáló, felnyitás ellen védett rágcsálóetető ládában helyezhető ki.
Gondoskodjon az etetőládák stabil rögzítéséről.

A Protect® extrudált rágcsálóirtó blokk alkalmazási dózisa patkányok irtásakor:
– kismértékű ártalomnál: 10 méterenként maximum 200 gramm
– nagymértékű ártalomnál: 5 méterenként maximum 200 gramm

A rágcsálóirtó szer kihelyezésére szolgáló szerelvényeket – a 38/2003. (VII. 7.) ESZCSM-FVM-KvVM együttes rendelet 8. számú mellékletének megfelelően – feltűnő jelzéssel kell ellátni és azokon fel kell tüntetni: a rágcsálóirtó szer nevét, hatóanyagát, ellenszerét, valamint az alkalmazó nevét, címét és telefonszámát.
Az etetőhelyeket kezdetben naponta, utána hetente egyszer ellenőrizze és az elfogyasztott csalétket pótolja. Cserélje ki a csalétket, ha az megromlott vagy penészes.
Ha a kihelyezett csalétek folyamatosan elfogy, akkor létesítsen több etetőhelyet, de az egyes etetőhelyeken kihelyezett csalétek mennyiségét ne növelje. Amennyiben a csalétkek érintetlenül maradnak, de a rágcsálók továbbra is jelen vannak, helyezze át az irtószert máshová.
A véralvadásgátló hatóanyag késleltetett hatása miatt a rágcsálók elhullásának kezdete a fogyasztás után 3-5 nappal várható. A csalétket csak addig hagyja kihelyezve, amíg azt a rágcsálók aktivitása indokolja. Indokolatlanul ne használja a csalétket folyamatos kihelyezéssel. A készítmény alkalmazását kívánatos integrált kártevőirtási rendszer (IPM/IPC) egyidejű bevezetésével összekötni. A készítmény alkalmazásával – az esetek többségében – 2-6 hét alatt teljes rágcsálómentesség érhető el. Amennyiben a rágcsálók ártalma ezt követően is tapasztalható, a jelenség okát fel kell deríteni és a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

Engedély száma: HU-2014-MA-14-00071-0000

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsa be!

Ellenszere: K1-vitamin / Konakion inj./

 

Nagyításhoz kattintson a képre!