BIOPREN® 6 EC ágyi poloska és bolhairtó koncentrátum

 

Hatóanyaga:

6.74 ww % (60 g/l) S-metoprén

 

4.81 ww % (43 g/l) Pyrethrin

 

10.17 ww % (91 g/l) PBO

Szinergens:

16.07 ww % (143 g/l) MGK 264

 

Zárt térben, vérszívó rovarok (ágyi poloska, bolha) és egyéb mászó rovarok ellen felhasználható rovarirtó koncentrátum. A BIOPREN® 6 EC ágyi poloska és bolhairtó koncentrátum korszerű összetételénél fogva nemcsak kiűzi és letaglózza a rejtőzködő rovarokat, de az S-metoprén rovarfejlődésgátló hatóanyaga megszakítja a rovarok életciklusát azzal, hogy megakadályozza azok felnőtt egyedekké történő fejlődését. A koncentrátum érintkezés útján hat, ezért alaposan kezelni kell a fertőzött helyeket, különös figyelmet fordítva a kártevők búvóhelyeire és vonulási útvonalaira. Permetezni kell a felületeket, réseket, repedéseket és minden egyéb rejtőzködésre alkalmas helyet. A kezelés megkezdése előtt és után javasoljuk, hogy használjon BUG DOME ágyi poloska monitoring csapdát a fertőzöttség szintjének, illetve a kezelés hatékonyságának megállapítására. A terméket az ajánlott dózisban alkalmazva 6-9 hónapos hatástartam érhető el. A készítmény szintetikus piretroidokkal szemben rezisztens kártevők kiirtására is alkalmas.

Hígítási arány:
  Ágyi poloskák ellen: 50 ml/5 liter víz/100 m2
  Bolhák ellen: 20 ml / 5 liter víz / 100 m2

 

CIKKSZÁM

KISZERELÉS

KS-22234

500 ml

Használati utasítás:

A BIOPREN® 6 EC ágyi poloska és bolhairtó koncentrátum érintkezés útján hat, ezért alaposan kezelje a fertőzött helyeket, különös figyelmet fordítva a kártevők búvóhelyeire és vonulási útvonalaira. Permetezzen közvetlenül a felületekre, résekbe, repedésekbe és minden olyan helyre, ahol a rovarok rejtőzködhetnek. A munkaoldattal egyenletesen nedvesítse be a felületet. A kezelés megkezdése előtt és után javasoljuk, hogy használjon BUG DOME ágyi poloska monitoring csapdát a fertőzöttség szintjének, illetve a kezelés hatékonyságának a megállapítására!

A koncentrátum hígítása előtt a flakonban lévő készítményt fel kell rázni, majd a koncentrátum kiöntése után azonnal vissza kell zárni. A permetező készüléket félig töltse fel vízzel, és az alábbiakban előírt mennyiségű BIOPREN® 6 EC ágyi  poloska és bolhairtó koncentrátumot mérje ki és öntse a permetezőgépbe. Ezt követően töltse fel a permetezőt a kívánt térfogatra, majd alaposan keverje össze az oldatot. Az így elkészített munkaoldatot tartsa lezárva és 24 órán belül használja fel.
  Nem valószínű, hogy a BIOPREN® 6 EC ágyi poloska és bolhairtó koncentrátum károsítja a felületeket, de ennek ellenőrzése érdekében a terméket először egy kisebb, nem feltűnő területen ki kell próbálni. Ez különösen fontos szőnyegek és bútorszövet kezelésekor. Erősen porózus felületen (pl. tégla, gipsz-, vagy cementvakolat, stb.) történő alkalmazáskor a hatékonyság csökkenni fog.

Ágyi poloska ellen: 50 ml BIOPREN® 6 EC ágyi poloska és bolhairtó koncentrátumot oldjon fel 5 l vízben. A permetet lehetőség szerint közvetlenül a rovarok tartózkodási helyére kell kijuttatni. Kezelje az ágyat, ágykeretet,  a matractartó rácsot az ágy fejtámlája mögötti részt, a matrac szegélyét, az éjjeli szekrényt, az ágyhoz közeli bútorokat, asztalokat, szekrényeket és azok fiókjait, székeket, kanapékat, különös tekintettel a bútorhuzatra, rojtokra, varratokra. Fordítson különös figyelmet a rések, repedések kezelésére. Vegye figyelembe, hogy a rovar számára a legkisebb repedés is alkalmas búvóhely lehet!
Kezelje a réseket, repedéseket a padlón és a falakon, a tapéta szegélyeit és hibáit, a bútorok illesztéseit. Kezelje továbbá a képek hátulját és különösen a képkereteket, falitükröket, a szőnyegpadló szegélyét, a parketta csatlakozásokat és széleket, a függönyt és szalagfüggönyt, valamint ezek hajlatait. Ezek mellett kezelje a konnektorokat és kapcsolókat, füstérzékelőket körben, a könyvespolc, és egyéb berendezési tárgyak (pl. függönykarnis, tükör) hátsó oldalát, valamint az álmennyezetet és illesztéseit. Nagy körültekintéssel permetezzük a konnektorok, villanykapcsolók, füstjelzők, armatúrák körüli falfelületeket! Ne permetezzen közvetlenül az elektromos berendezésekbe! Ne kezelje a lepedőket, párnákat, paplanokat és takarókat, de javasoljuk, hogy ezeknek az irtószeres kezeléssel egy időben legalább 60 °C hőmérsékletű vízben való kimosását, amennyiben a textíliák használati útmutatója ezt megengedi.

Hatástartósság: A maximális hatás elérése érdekében a kezelést 2-3 hét után meg kell ismételni. A kezelések ismétlése különösen fontos olyan problémás helyeken, ahol a fertőzöttség korai felismerésére nincs mód, nagyfokú a  zsúfoltság vagy a lakók gyakran ismétlődnek és így fokozott veszélye van az ismételt behurcolásnak. A fenti használati utasítás megfelelő betartásával több hónapig tartó hatásosság (rovarmentesség) érhető el.

Bolha ellen: 20 ml BIOPREN® 6 EC ágyi poloska és bolhairtó koncentrátumot oldjon fel 5 l vízben.
A permetlevet a bolhalárvák fejlődési, illetve az imágók tartózkodási helyeire juttassuk ki:

  • Lakóhelyiségek kezelése: A munkaoldattal permetezze elsősorban a padlót, a szőnyegeket, a padlószőnyeget, a bútorok alatti területeket, a falakat 1 m magasságig, különös tekintettel a résekre és repedésekre, továbbá a lakásban tartott kutya, macska kedvelt pihenőhelyeit, valamint a kárpitozott bútorokat.
  • Állattartás céljára szolgáló helyiségek, kutyaházak: kezeljük a padozatot  és az oldalfalakat kb. 1 m magasságig, különös tekintettel a résekre, repedésekre.

A kezelés után legalább 1 hétig ne mossa fel a padlót! A padló felmosása után a kezelést meg kell ismételni.
Ne permetezzük közvetlenül házi – és társállatokra! A kezelt felületeken a munkaoldat száradás után fehéres foltot hagyhat. A kezelést követően alapos szellőztetés ajánlott.
Hatástartósság: Az ajánlott dózisban alkalmazva maximum 6-9 hónapos hatástartam érhető el.


Az 5 l munkaoldat átlagosan 100 m2 felület kezelésére elegendő.
 

Engedély száma:  OTH 2979-3 /2011
Minősítése: II. forgalmazási kategóriájú irtószer

 

 
  Veszély

 

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsa be!

 

Nagyításhoz kattintson a képre!