Madarak elleni védelem

A madarak, elsősorban a galambok eredeti életterüket megváltoztatva egyre inkább az emberlakta környezetben, az épületekben, vagy azok közvetlen környezetében telepednek le. Táplálékukat már nem a szabad természetből, hanem a településekről szerzik be, ahol az élelmiszer felesleg egy része az utcára kerül. A madarak védettebb környezetbe kerülésével túlszaporodásuk jelentősen felgyorsult.

A galambok a mai nagyvárosok képéhez ugyanúgy hozzátartoznak, mint a fényreklámok, vagy a közlekedési táblák. A szárnyas társbérlőkkel nem felhőtlen az emberek viszonya, hiszen gyakran jelentős problémákat okoznak az épületeken kívül és belül.

Savas ürülékükkel homlokzatokat, köztéri szobrokat, műemlékeket szennyeznek be, amely nem csak elcsúfítja, hanem a kémiai reakció útján károsítja is azokat. Az ürülék, a toll, a fészek, vagy a madártetem felhalmozódása eltömíti az esőcsatornákat, amely beázást okozhat. Bepiszkítják a parkoló gépkocsikat és a járdákat, ezáltal kellemetlenséget és balesetet okozhatnak. Folyamatos zajongásuk szintén zavarhatja az emberek nyugalmát. 

Az emberre a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy ha a madarak nagyon elszaporodnak, ez kedvez a különböző élősködők és a humán betegségek fellépésének.

A vállalatunk által forgalmazott különböző madár távoltartó eszközök segítségével megvalósítható az épületek madarak elleni védelme, valamint a madarak ürüléke által okozott károk megelőzése.

Amennyiben Ön érdeklődik a madarak elleni védelem lehetőségeiről jöjjön el ingyenes gyakorlati bemutatónkra! Bővebben>>>